Međunarodna suradnja
Suradnja Sveučilišta u Rijeci s inozemnim sveučilištima, znanstvenim institucijama, međunarodnim agencijama i udrugama za pomoć razvitku znanosti od velike je važnosti za ostvarivanje temeljnih ciljeva razvoja Sveučilišta.
Otvorenost Sveučilišta prema društvu i svijetu preduvjet je njegova razvoja. Otvorenost i razmjena nastavnika, znanstvenika  studenata Sveučilišta u Rijeci s inozemnim ustanovama omogućavaju usporedbu i kritičku prosudbu vlastitih ciljeva i postignuća te prihvaćanje globalnih načela vrednovanja znanosti i sveučilišne nastave.
Na taj način ostvaruju se uvjeti za uspješno sudjelovanje u bilateralnim i multilateralnim istraživačkim programima, programima razmjene studenata, mladih znanstvenika i sveučilišnih nastavnika te osiguravanje stipendija za usavršavanje. I u konačnici, time se ostvaruju temeljne zadaće Sveučilišta u cjelini.
Slijedom toga Sveučilište potiče sve oblike međunarodne suradnje, a posebice nastoji stvoriti uvjete za unapređenje međunarodne suradnje u onim područjima u kojima takve međunarodne suradnje do sada nije bilo.Novosti

Poziv za sudjelovanje na predavanju Mogućnosti sudjelovanja studenata s posebnim potrebama u Erasmus+ programu

U suradnji s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, pozivamo Vas na predavanje vezano uz predstavljanje i promoviranje studentske mobilnosti u okviru programa Erasmus+ s naglaskom na mogućnosti mobilnosti za studente s invaliditetom.  

Saznaj više

9. Nacionalna platforma u Rijeci

U Rijeci se od 2. do 4. 12. održala Nacionalna Platforma u organizaciji riječke sekcije Erasmus Student Networka. Platforma je okupila više od 60 gostiju iz Hrvatske,  a svrha joj je bila unaprjeđenje organizacije i promicanje mobilnosti. 

Saznaj više


Besplatan online TOEFL tečaj za sve studente Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja (IRO), za svoje studente organizira besplatni online pripremni tečaj za polaganje TOEFL testa. 
Tečaj počinje 15. studenog, a održavat će se dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. 
 

Saznaj višeArhiva