News
Friday, Oct 24 2014
E. Baccarini član Izvršnog odbora
Prof. dr. sc. Elvio Baccarini, redoviti profesor Odsjeka za filozofiju Filozofskoga Fakulteta Sveučilišta u Rijeci izabran je za člana Izvršnog odbora Europskog društva za analitičku filozofiju (European Society for Analytics Philosophy – ESAP). Europsko društvo za analitičku filozofiju jedna je od vodećih filozofskih strukovnih organizacija u Europi pa primanje prof. dr. sc. Elvija Baccarinija u Izvršni odbor ESAP-a predstavlja priznanje ne samo na osobnoj razini, već i priznanje Odsjeku za filozofiju, Filozofskome fakultetu i Sveučilištu u Rijeci, kao i Hrvatskome društvu za analitičku filozofiju, čiji je prof. Baccarini predsjednik.
Read more...
 
Friday, Oct 24 2014
Izložba na Akademiji
Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci poziva zainteresirane na ogled izložbe članova Alumni kluba Akademije. Izložba ''Ne mogu promijeniti snove'' prvi je puta bila predstavljena publici u Galeriji ''Kortil'' u ožujku i travnju ove godine. Na izložbi sudjeluju: Dora Bebek, Barbara Brnelić, Tihana Gržanić, Sonja Jurman, Dajana Radoš, Snježana Rumora, Gloria Sellan, Sunčana Simichen, Svjetlana Šalić i Mihajlo Uzelac. Izložba ostaje otvorena do 12. studenog 2014., a moguće ju je razgledati u izložbenom prostoru Akademije na prvome katu ispred Dekanata, od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati.
Read more...
 
Friday, Oct 24 2014
Najava predstave Ja Glumac
''Ja Glumac'' novi je projekt riječkog Dramskog studija za djecu i mlade ZIM (Zajc i Malik – mladi za mlade). Riječ je o autorskom projektu koji potpisuju redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja Rebecca Agić. Radi se zapravo o dvije predstave prema istome konceptu pa će tako biti upriličene i dvije premijerne izvedbe. Prva predstava, u kojoj će sudjelovati stariji polaznici ZIM-a bit će izvedena u ponedjeljak, 27. listopada 2014., a druga, u kojoj će sudjelovati mlađi polaznici ZIM-a, u utorak, 28. listopada 2014. Obje će premijere biti izvedene u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početcima u 19.30 sati.
Read more...
 
Wednesday, Oct 22 2014
Agreement Signed
The University of Rijeka Science and Technology Park (STEPRI) and the Croatian Agency for SMEs, Innovations and Investments (HAMAG-BIRCRO) signed a Cooperation Agreement in regard to the execution of a pilot project entitled Startup Academy. The Agreement was signed by: Darko Liović, President of the Board of HAMAG-BIRCRO; Boris Guina, Vice President of the Board of HAMAG-BIRCRO, and Boris Golob, director of the STEPRI. The aim of the Startup Academy project is to provide beginner entrepreneurs with basic knowledge necessary for successful management of a company and market sustainability. The programme consists of Basic and Specialist workshops. 
Read more...