News
Wednesday, Apr 16 2014
alt
Povjerenstvo za prigovore
Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin donosi odluku o imenovanju Povjerenstva za prigovore u provedbi studentskih izbora za Studentski Zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica, za 2014. godinu. Povjerenstvo čine: studentice Ivana Radovčić i Suzana Nekić, prema prijedlogu SZ-a te prema prijedlogu Senata: predsjednik Povjerenstva prof. dr. sc. Dario Đerđa (PRAVRI) te članice: izv. prof. dr. sc. Patrizia Poščić (SOIRI) i doc. dr. sc. Danijela Sokolić (EFRI).
Read more...
 
Wednesday, Apr 16 2014
alt
O intelektualnom vlasništvu
Povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – STEPRI, u suradnji s Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Rijeci od 23. do 25. travnja 2014. organizira niz kratkih predavanja na temu intelektualnog vlasništva. Sudionici na predavanjima imat će priliku informirati se o važnim aspektima intelektualnog vlasništva kroz teoriju i primjere iz prakse. Predavanja su namijenjena predstavnicima malih i srednjih poduzeća, kao i fizičkim osobama.
Read more...
 
Wednesday, Apr 16 2014
alt
Treća riječka škola fizike
Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci započenje Treća riječka škola fizike u organizaciji Odjela za fiziku. Program započinje današnjim predavanjima, a završit će sutrašnjom tribinom nazvanom Fizika bez granica, koja započinje u 16.30 sati. Tijekom ova dva dana bit će održan niz radionica, predavanja, posjeta laboratorijima i drugih aktivnosti za 120 sudionika Škole, učenika i nastavnika. Škola je organizirana u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te ujedno predstavlja stručni skup za nastavnike fizike.
Read more...
 
Wednesday, Apr 16 2014
alt
Damir Boras novi rektor UNIZG
Senat Sveučilišta u Zagrebu na jučerašnjoj je sjednici izabrao novoga rektora. Rektorsku će dužnost u nadolazećem mandatu obnašati prof. dr. sc. Damir Boras, sadašnji dekan Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, koji je u drugome krugu osvojio potrebnu većinu glasova Senata. Prof. dr. sc. Damir Boras na rektorskoj će dužnosti naslijediti dosadašnjega rektora prof. dr. sc. Aleksu Bjeliša. Novoizabrani će rektor svoje mandatno razdoblje započeti s početkom nove akademske godine, odnosno 1. listopada 2014.
Read more...