News
Wednesday, Sep 17 2014
Održana 70. sjednica Senata
Nakon ljetne stanke jučer je na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održana 70. sjednica Senata. Zbog povećanja cijena energenata, Senat je morao donijeti odluku o minimalnom povećanju cijene studentskog smještaja za 4.3 % te će od nove akademske godine cijena smještaja iznositi 360, umjesto dosadašnjih 345 kuna mjesečno. Senat je potvrdio uvođenje antiplagijatskog softvera, projekt koji se pod vodstvom prorektora za informatizaciju prof. dr. sc. Zlatana Cara počinje provoditi s početkom nove akademske godine.
Read more...
 
Wednesday, Sep 17 2014
Građani biraju nasljednika Zagija
Organizacijski odbor Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. otvorio je natječaj za odabir maskote Igara, koji je otvoren do 1. studenog 2014. Nova će maskota biti nasljednik popularnog Zagija sa zagrebačke Univerzijade iz 1987. Europske sveučilišne igre bit će održane pod motom ''Srce vjeruje, um ostvaruje!'' Po zatvaranju natječaja stručni će žiri izabrati tri najbolja rada, a potom će građani glasovanjem na mrežnim stranicama Igara odabrati pobjednika. Osim ostavljanja traga u povijesti, pobjednik će biti nagrađen novčanim iznosom od 10.000 kn.
Read more...
 
Monday, Sep 15 2014
Potpisivanje sporazuma
Danas je na Rektoratu potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta Massachusetts, Boston i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici sporazuma su: prof. dr. Schuyler S. Korban, prorektor Sveučilišta Massachusetts te rektor prof. dr. sc. Pero Lučin i prorektorice prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i prof. dr. sc. Nevenka Ožanić sa Sveučilišta u Rijeci. Potpisivanju su prisustvovali i prorektori Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Danijela Sokolić i prof. dr. sc. Alen Host, koji su domaćini prof. Korbanu u višednevnom posjetu Rijeci.
Read more...
 
Wednesday, Sep 10 2014
Isporuka opreme na Kampusu
Isporučen je prvi dio računalne i videoopreme za laboratorije Građevinskog fakulteta. Sveučilište u Rijeci, MZOS RH i Središnja financijska agencija potpisali su 18. travnja ove godine ugovor za projekt Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci vrijedan 180 milijuna kuna, od čega doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 153 milijuna (85%), a nacionalni doprinos 27 milijuna kuna (15%). U tijeku je javna nabava opreme za još 4 centra s pripadajućim laboratorijima.
Read more...
 

Najave

No events

Aktualno

 
STUDENTSKI IZBORI ZA STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U RIJECI

I STUDENTSKE ZBOROVE SASTAVNICA SVEUČILIŠTA U RIJECI

Saznaj više