Priznanje Katici Ivanišević
Petak, 11.03.2011.
Nagradu za životno djelo, na Skupštini  primorsko – goranske  županije, održanoj 10. ožujka 2011. godine,dobila je, na prijedlog rektora Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pere Lučina, prof. dr. Katica Ivanišević, dok su za dobitnice godišnjih nagrada također odabrane dvije sveučilišne profesorice -  prof. dr. Marina Šantić i prof. dr. Rajka Jurdana Šepić.

    Prema objašnjenju župana Zlatka Komadine , profesor emeritus Katica Ivanišević nagradu za životno djelo dobiva za doprinos razvoju riječke akademske zajednice, razvoju znanosti i obrazovanja u Republici Hrvatskoj i posebno u Primorsko-goranskoj županiji. Prof. Ivanišević je među ostalim i prva žena rektor u Hrvatskoj, kao i prva žena predsjednica jednog parlamentarnog doma, nekadašnjeg Županijskog doma Sabora.

    Prof. dr. Marina Šantić predložena je od strane HNS-a za godišnju županijsku nagradu za izuzetan doprinos unapređenju biomedicinskih znanosti, dok je prof. dr. Rajka Jurdana Šepić izabrana za dobitnicu nagrade za vrijedan urednički i autorski doprinos očuvanju i popularizaciji čakavskog narječja u emisiji »Puntape« programa Radija Rijeke, na prijedlog člana Županijske skupštine Georga Žeželića i upravo uz podršku Radio Rijeke.