Održan Sajam poslova
Četvrtak, 24.03.2011.
U Narodnom učilištu Rijeka u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  jučer je održan Sajam poslova.

Jedan od glavnih ciljeva Sajma bio je pružiti informacije o mogućnostima obrazovanja, volontiranja, stipendiranja i cjeloživotnog učenja, ali i  naglasiti važnost znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kao i omogućiti direktni kontakt između poslodavaca i potencijalnih radnika.

Na sajmu se predstavilo 50-ak poslodavaca i obrazovnih institucija, kao i lokalne samouprave, razvojne agencije te Zavod za zapošljavanje putem izložbenih štandova i multimedijskih prezentacija na kojima su tražitelji posla mogli doći do informacija ili ostaviti svoje životopise.

U sklopu ovogodišnjeg Sajma velik značaj pridan je volontiranju. U organizaciji Volonterskog centra Udruge za razvoj civilnog društva Smart iz Rijeke i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održan je okrugli stol pod nazivom "Volontiranje kao značajan doprinos društvenom i gospodarskom razvoju zajednice". U sklopu okruglog stola Zvijezdana Schulz Vugrin predstavila je aktivnosti Volonterskog centra Udruge SMART s naglaskom na projekte usmjerene na povećanje zapošljivosti teško zapošljivih skupina (socijalno isključeni, mladi) "Jednake mogućnosti – Inkluzivno volontiranje kao put prema integraciji i većoj zapošljivosti" i "Volonterski centri – spona između volonterstva i zapošljivosti mladih" koje Udruga za razvoj civilnog društva SMART provodi u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek, Volonterskim centrom Zagreb i Udrugom MI Split.
Dr. sc. Bojana Ćulum sa Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta predstavila je primjere dobre prakse koji ukazuju na važnost volontiranja kao značajnog društvenog kapitala.  Meri Toljanić - Mavrić rukovoditeljica Odsjeka posredovanja i pripreme za zapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavila je poveznicu između volontiranja i mogućnosti zapošljavanja. U radu okruglog stola sudjelovao je i zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić.

Velik odaziv zainteresiranih za ponudu poslova potvrda je da se ovakve akcije trebaju organizirati u što većem broju u nadi da će uroditi plodom te da će studenti, ali i svi ostali nezaposleni u našem Gradu imati priliku ostvariti svoje poslovne ambicije.