Palentom i maneštrom za studentska prava, NL, 9. 4. 2011.
PROTESTNI PIKNIK SVEUČILIŠNI KAMPUS NA TRSATU JOŠ NE OTVARA MENZU
Palentom i maneštrom za studentska prava
 
Čekamo papire sanitarne inspekcije. Menza s bogatom ponudom otvara se najkasnije 2. svibnja, najavljuje Dinko Jurjević, ravnatelj SC-a
 
 
Piknik ispred Filozofskog fakultetaRIJEKA Prosvjedni piknik održan je jučer na livadi ispred Filozofskog fakulteta s ciljem upozorenja javnosti na činjenicu da u kampusu na Trsatu još nije otvorena menza, pa studenti nemaju gdje pojesti topli obrok. Oko podneva tridesetak studenata okupilo se ispred zgrade gdje su postavili stol na kojem se sjeckalo krumpir, mrkvu i kobasice. Kako to obično biva, neki su radili, a neki sjedili na livadi i čekali da se obroci skuhaju.
    – Studenti su osuđeni jesti u pekarnici i dućanu, bez toplog obroka. Odlučili smo zato upozoriti na nedostatak kantine koju čekamo već tri mjeseca i ponuditi nešto novo za marendu, rekao je student s dugačkom kuhačom u ruci dodavši da se priprema jedan meni za vegetarijance, palenta i kupus, a drugi za ostale, maneštra s kobasicama. Is Toshibinog laptopa svirala je muzika, pojedini profesori sa simpatijama su se raspitivali »kad će biti gotovo«.
    A kad će biti gotova menza, zna ravnatelj Studentskog centra Dinko Jurjević.
    – Imali smo problema s bukom, koji je sada riješen. Čekamo još papire sanitarne inspekcije pa krećemo raditi. Objekt se otvara najkasnije 2. svibnja, rekao je Jurjević, najavivši bogatu ponudu. U početku bi trebala biti otvorena jedna linija prehrane, a kasnije po potrebi i druga, kao i pizzerija, slastičarnica... Da ne bude zabune, sve to u sklopu objekta prehrane kojim će upravljati Studentski centar. Naime, najavljeno je i otvaranje privatnih lokala, slastičarnice i kafića, ali to je još daleko od realizacije.

Ivor BALEN