EUCH 2011. u Rijeci
Petak, 15.07.2011.
Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu, koje će  biti održano sljedećeg tjedna, na jučerašnjoj press konferenciji predstavili su prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, Veljko Karabaić, pročelnik Gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Marko Žunić, izvršni dopredsjednik EUCH te izbornici muške i ženske rukometne reprezentacije Sveučilišta u Rijeci prof. Viktor Moretti i prof. Veno Đonlić.

Na predstojećem EUCH nastupit će najbolje sveučilišne europske ekipe, a rektor Lučin ovom prilikom naglasio je da su studenti i nastavnici Sveučilišta u Rijeci ponosni što mogu ugostiti sudionike 6. europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu. Istaknuo je da je Sveučilište u Rijeci otvoreno stranim studentima, profesorima i znanstvenicima, a također želi biti mjesto sportskih priredbi i natjecanja za mlade generacije.

Osnutkom Riječkog športskog sveučilišnog saveza započeo je razvoj sveučilišnog sporta na riječkom Sveučilištu. Organiziraju se mnoga natjecanja na lokalnoj i međunarodnoj razini, a  raste i zanimanje za sveučilišnim sportom među studentima. Organizacija ovako značajnog i velikog prvenstva, naglasio je, novi je poticaj podizanju razine sveučilišnog športa u našoj sredini.

Rektor se posebno zahvalio organizatorima koji vode cijeli projekt, ali i volonterima te pozivao sve studente i građane  na  svečano otvorenje u ponedjeljak.

Pročelnik za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veljko Karabaić podsjetio je da je 2007. godine održano izvrsno organizirano Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci, nakon čega je uslijedila kandidatura za rukomet. Istaknuo je da je Grad Rijeka od početka pružao punu potporu RŠSS-u za ostvarenje projekta i organizaciju europskog prvenstva te da su organizatorima stavili na raspolaganje sve sportske objekte koji su potrebni za ovo prvenstvo te pomogli i u sufinanciranju projekta.

Na press konferenciji prisutnima su se obratili i izbornik ženske reprezentacije Veno Đonlić te izbornik muške reprezentacije Viktor Moretti dok je dopredsjednik organizacijskog odbora Marko Žunić na kraju dodao da je svečano otvorenje zakazano za ponedjeljak u 19 sati u Centru Zamet.
Prvenstvo će svečano otvoriti ministar Radovan Fuchs, a svečanosti će prisustvovati i predsjednik Hrvatskog sveučilišnog športskog saveza Zrinko Čustonja, predstavnik EUSE Ceslovas Garbaliauskas, gradonačelnik Vojko Obersnel, župan Zlatko Komadina te  rektor Pero Lučin. Nakon ceremonije, uslijedit će prva utakmica koju će otvoriti muška rukometna ekipa Sveučilišta u Rijeci i zabavni program na trgu ispred Centra Zamet.