Informativni dan za incoming Erasmus studente
Petak, 30.09.2011.
Sveučilište u Rijeci je 29. rujna 2011. organiziralo informativni dan za incoming Erasmus studente koji su prvi puta u okviru programa Erasmus došli na studijski boravak na naše Sveučilište.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u zimskom semestru 2011./12. studirat će deset studenata (dva studenta sa Sveučilišta u Almeriji, Španjolska, dva studenta sa Sveučilišta u Vilniusu, Litva, dva studenta sa Sveučilišta u Bratislavi, Slovačka, tri studentice sa School of Business Administration, Riga, Latvija i jedan student sa Alexandru Ioan Cuza University, Iasi, Rumunjska).  Na Ekonomskom fakultetu će boraviti dvije studentice (National School for Political Studies and Public Administration, Bukurešt), a Tehnički fakultet će primiti jednog studenta (Poznan University of Technology, Poljska).

Informativnom danu prisustvovali su predstavnici Studentskog zbora i studenti Sveučilišta u Rijeci koji su se dobrovoljno javili pomagati stranim studentima pri dolasku, pronalaženju smještaja te pri snalaženju u novoj sredini. Većina tih studenata boravila je u okviru Erasmus programa na razmjeni na inozemnim visokoškolskim institucijama u prethodne tri godine koliko je Sveučilište uključeno u program mobilnosti.

Incoming Erasmus studenti su se potom uputili na razgledavanje Rijeke i Opatije u turističkom double-decker autobusu.