STIPENDIJE ZA HRVATSKE STUDENTE NA VRHUNSKIM NJEMAČKIM SVEUČILIŠTIMA
Uz potporu programa stipendiranja Zaklade Otvoreno društvo i DAAD-a, hrvatski studenti po treći puta imaju priliku studirati na prestižnim njemačkim sveučilištima poput Humboldt-Universität Berlin, Universität Konstanz, Universität Bremen  i Universität Düsseldorf. Novi natječaj objavljen je na internetskom portalu www.stipendije.info, a program stipendiranja predstavit će se i na Sajmu stipendija i prateće obrazovne ponude 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
 
Njemačka služba za razmjenu studenata i znanstvenika (Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD) i Zaklada Otvoreno društvo (Open Society Foundations - OSF) dodjeljuju potpune stipendije za diplomski (dvogodišnji) ili poslijediplomski doktorski (trogodišnji) studij u području društvenih i humanističkih znanosti na njemačkim sveučilištima. Na diplomskoj razini studija, kandidati se mogu prijaviti na jedan od 22 studijska programa u aktualnim područjima poput europskog i međunarodnog prava, globalne političke ekonomije i europskih ekonomskih studija. Doktorski kandidati prijavljuju se za stipendije za bilo koje njemačko sveučilište na kojem imaju osiguranu potporu mentora u području pojedinih društvenih i humanističkih disciplina. Potpune stipendije pokrivaju sve troškove studija u Njemačkoj: putovanje, školarinu, stanovanje i sl.
 
Program OSF/ DAAD u Hrvatskoj administrira DAAD u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja. Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a posjetitelji Sajma stipendija i prateće obrazovne ponude dodatne detalje o uvjetima prijave mogu saznati na štandu DAAD-a.
 
Rok za predaju prijava Njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu je 31. listopada 2011.
    
Izravni link na natječaj je
http://www.stipendije.info/hr/natjecaji/daad-osi_program_scholarships_for_masters_and_phd