Održana 31. sjednica Senata
Na današnjoj, 31. sjednici Senata, rektor prof. dr. Lučin u sklopu svog izvješća obavijestio je članove Senata o donatorskoj večeri koju Sveučilište u Rijeci i njegova Zaklada, uz podršku Grada Rijeke, organiziraju s Nacionalnom zakladom za potporu učeničkom i studentskom standardu. Održavanje donatorskog događaja je, nakon takvog održanog u Zagrebi i Splitu, planirano krajem studenog, a prikupljena sredstva će se preusmjeriti dijelom NZPSS-u, a dijelom Zakladi Sveučilišta u Rijeci.
 
Nadalje, rektor Lučin je pozvao sastavnice da predlože kandidate za Državnu nagradu za znanost za 2011. godinu te da prijave kandidate na Natječaj Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2010./2011.
 
Rektor je ovom prilikom najavio novi ciklus znanstvenih kolokvija Sveučilišta od kojih će se prvi održati 24. listopada u Kampusu Sveučilišta, a na kojem će gost predavač biti prof. dr. sc. Nenad Bićanić sa Sveučilišta u Glasgowu.
 
Prorektorica za znanost i razvoj, prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, izvijestila je o stanju na Kampusu, nastavno na što je Rektor najavio primopredaju zgrade Građevinskog fakulteta 20. listopada 2011., nakon koje će započeti preseljenje.
 
Na sjednici Senata potvrđeni su novi mandati prof. dr. sc. Dubravke Kotnik-Karuza, pročelnice Odjela za fiziku te prof. dr. sc. Deana Crnkovića, pročelnika Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci.
 
Tajnim glasovanjem su izabrani novi članovi Sveučilišnog savjeta i to prof. dr. sc. Vinko Tomas za znanstveno područje tehničkih znanosti i Željka Brdar, studentica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, za člana Savjeta iz reda studenata.
 
U više znanstveno-nastavno zvanje je izabran dr. sc. Ivica Pavić s Medicinskog fakulteta.
 
Senat je na temelju dostavljenog Elaborata jednoglasno dao suglasnost Filozofskom fakultetu za osnivanje Centra za politološka istraživanja kao ustrojbene jedinice Fakulteta. Centar za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci preuzet će infrastrukturu, radna mjesta, nakladničku djelatnost, znanstvene projekte i druge znanstveno-istraživačke i znanstveno-stručne aktivnosti i djelatnosti Centra za politološka istraživanja, društva s ograničenom odgovornošću za znanstveno-istraživački rad iz Zagreba, znanstveno-istraživačke institucije upisane u Upisnik znanstveno-istraživačkih institucija koji se vodi pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Ideja o osnivanju Centra kao ustrojbene jedinice Filozofskog fakulteta podržana je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a Fakultetu će omogućiti novu razvojnu perspektivu.
 
Nastavno na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga: Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za Regionalni razvoj 2014.-2019. Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Senat je raspravljao o projektima koji će se prijaviti za isti te donio zajednički stav o prijavi deset idejnih projekata koji će se pripremiti do kraja 2012. godine, a od kojih se kao najvažniji izdvajaju objekti studentskog smještaja te izgradnja Sveučilišne knjižnice na prostoru Kampusa.