SuRI na Sajmu stipendija
Petak, 21.10.2011.
„Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude“ je središnji nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore dostupni hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu.  Tako su ove godine, u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu,  djelatnice riječkog Sveučilišta Sandra Tićak i Vesna Malenica,  predstavile Sveučilište u Rijeci i Program kreditiranja studenata.

Od 2005. godine, Sajam stipendija, koji se održava jednom godišnje u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, postao je prepoznatljiv događaj koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju i poticanje međunarodne mobilnosti hrvatske akademske zajednice putem programa stipendiranja.
Na Sajmu stipendija 2011. izlagalo je više od 40 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija, među kojima hrvatska i strana visoka učilišta, državne institucije (ministarstva, gradovi i županije), veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke te neprofitne organizacije (zaklade i udruge).

Priopćenje za javnost Instituta za razvoj obrazovanja: www.iro.hr