Mogućnost obavljanja stručne prakse u inozemstvu uz pomoć studentske organizacije AIESEC i programa Erasmus
AIESEC je najveća svjetska studentska organizacija, prisutna u 110 zemalja svijeta, osnovana 1948. godine. U Hrvatskoj je prisutna na 5 fakulteta (4 Ekonomska fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, i Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu). AIESEC je organizacija koja studentima kroz praktičan rad daje priliku razviti svoje potencijale kako bi imali pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu.

AIESEC je međunarodna platforma koja kroz dva programa međunarodne razmjene omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju svoje potencijale. AIESEC međunarodna stručna praksa može trajati od 6 tjedana do 18 mjeseci jednokratno ili do 36 mjeseci u najmanje dva navrata.
Više o AIESECU

Nadalje svi studenti Sveučilišta u Rijeci koji namjeravaju tijekom studija provesti 3 do 6 mjeseci na stručnoj praksi u instituciji/organizaciji u nekoj od zemalja članica Europske unije, imaju mogućnost prijaviti se organizaciji AIESEC za pomoć pri pronalaženju adekvatne prihvatne institucije, te se istovremeno prijaviti Službi za međunarodnu suradnju na Natječaj za dodjelu stipendija u okviru Erasmusa. Sljedeći natječaj za obavljanje stručne prakse u akademskoj godini 2012./13. bit će objavljen u ožujku na mrežnim stranicama Sveučilišta.
Više informacija