Objavljen natječaj u sklopu transnacionalnog programa MED
Upravljačko tijelo ERDF programa transnacionalne suradnje MED i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) objavljuju tzv. Ciljani poziv na dostavu projektnih prijedloga iz područja inovacija i zaštite okoliša.

Ovaj će se poziv fokusirati na prioritetne osi 1 (Jačanje inovacijskih kapaciteta) i 2 (Zaštita okoliša i promicanje održivog teritorijalnog razvoja).
Sredstva su dostupna u programski prihvatljivom području za projekte
- jačanja inovacijskih kapaciteta, uključujući i promicanje inovativnih tehnologija, know-how-a (cilj 1.1.),
- promicanje strateške suradnje između čimbenika gospodarskog razvoja i tijela javne uprave (cilj 1.2.),
- zaštita okoliša i promicanje održivog teritorijalnog razvoja te posebno promicanje obnovljivih izvora energije i poboljšanje energetske učinkovitosti (cilj 2.2.).
Zainteresirani potencijalni prijavitelji moraju dostaviti projektni prijedlog za jednu ili drug uod ove dvije osi. Ukoliko su partneri zainteresirani za prijavu projektnih prijedloga za obje osi, moraju podnijeti dva odvojena prijedloga.

Poziv će biti otvoren od 10. veljače, a rok za predaju prijava je 12. travnja 2012. godine.
Dokumentacija ciljanog poziva za podnošenje projektnih prijedloga, procedura dostave projektnih prijedloga, kao i druge obavijesti vezane uz ciljani poziv dostupne su na mrežnoj stranici programa
 
Ukupna alokacija za sudjelovanje partnera iz IPA država članica Programa, uključujući Republiku Hrvatsku, u ovom Pozivu iznosi do 5 milijuna eura, uz mogućnost predfinanciranja do 10% ukupne vrijednosti projekta od strane Upravljačkog tijela Programa MED.
 
Molimo zainteresirane predlagatelje projekata ukoliko žele dobiti dodatne informacije o modalitetima natječaja da se prijave na informativnu radionicu u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji sa Zajedničkim tehničkim tajništvom Programa MED, koja će se održati 21. veljače 2012.g., u prostorijama MRRFEU, Trg kralja Petra Krešimira IV/1, Zagreb, na engleskom jeziku (program informativne radionice). 
Prijavu za sudjelovanje je potrebno poslati gosp. Nevenu Crvenkoviću na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .