LIONS darovao stablo Kampusu
Utorak, 06.03.2012.
Ženski Lions klub Korzo Rijeka na čelu s predsjednicom dr. Jadrankom Komadina Gačić, u sklopu svjetske akcije svih Lions klubova odlučio je kupiti i zasaditi jedno stablo u Sveučilišnom kampusu na Trsatu, točnije u ulici Radmile Matejčić i time doprinijeti ozelenjivanju tog novog i lijepog prostora. Radi se o drvu - Catalpa Bungei koje će zasigurno uljepšavati ulaz u novu zgradu Građevinskog fakulteta.

Naime, svake godine Lions klub ima novog predsjednika, kako na lokalnom nivou tako i na svjetskom nivou. Svake godine novi predsjednik inicira i osmisli novu akciju koju zatim svi Lions klubovi provode i trude se biti u tome što bolji.
Ovogodišnji internacionalni predsjednik svih Lions klubova svijeta Wing - Kun Tam odredio je da ove godine svi Lionsi svijeta zasade barem milijun stabala. Od 01/07/20111 (kada započinje Lions godina) do danas, zasađeno je više od sedam milijuna stabala. I sam internacionalni predsjednik je zasadio kameliju u parku u Opatiji prije dva tjedna, prilikom posjete  Lionsima kvarnera. Tom prilikom je naglasio da mu je posebno drag ovaj događaj koji se sprovodi u sklopu njegove akcije „Zasadimo milijun stabala“ te posebnost kamelija u kineskoj kulturi što će mu ostati u dragoj uspomeni na Hrvatsku i Opatiju. Obzirom da je mikroklima u Sveučilišnom kampusu specifična, Lionsi su se odlučili na malo otpornije drvo koje će krasiti južnu stranu nove zgrade Građevinskog fakulteta.

Sadnji poklonjenog stabla Catalpa Bungei dana 5. ožujka 2012. prisustvovao je rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin, prorektorica za znanost i razvoj prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, uprava i djelatnici Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i naravno  predsjednica ženskog Lions kluba Rijeka dr. Jadranka Komadina s članicama Kluba.

Želja je Sveučilišta da ova lijepa gesta ne ostane usamljena već da se i ostali klubovi, društva i građani pridruže i nastave sa organiziranim akcijama ozelenjivanja Sveučilišnog kampusa u cilju stvaranja ugodnijeg prostora za boravak studenata, nastavnika, djelatnika Sveučilišta, gostiju i svih građana Rijeke.