RISC 2012
Petak, 30.03.2012.
Stvaranje policy strategije koja će iz studentske perspektive ponuditi smjernice za poboljšanje kvalitete visokog školstva u Hrvatskoj, cilj je prvog studentskog međunarodnog kongresa »Rijeka International Student Congress – RISC 2012.«, što se u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci do subote održava na Filozofskom fakultetu u sveučilišnom Kampusu na Trsatu.
Glavna tema kongresa je obrazovna politika u visokom školstvu, a kako je rekla predsjednica SZ-a Andrea  Mešanović sudionici kongresa će se uključiti u iznalaženje konstruktivnih rješenja po pitanju cjelokupnog sistema visokoškolskog obrazovanja, odnosno Bolonjskog procesa kao i što bržeg uključivanja mladih na tržište rada.  Inicijativa Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci ima punu podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao i Sveučilišta u Rijeci.
 
Iz bogatog programa izdvajamo okrugle stolove na kojima će svoja iskustva, ideje i mišljenja podijeliti renomirani stručnjaci iz područja visokoobrazovne politike.
Danas, u petak, 30.ožujka 2012. održava se okrugli stol o temi: Komparativne analize politika visokog obrazovanja na području Europe i trendovi, a raspravljat će se i o ulozi studenata u stvaranju obrazovne politike, na okruglom stolu Studenti kao kreatori visokoškolske obrazovne politike u Hrvatskoj .
U subotu, 31.ožujka 2012. predviđeno je zatvaranje kongresa nakon posljednjeg okruglog stole na kojem će biti riječ o tržištu rada, vezi visokoobrazovnih institucija i brzih ekonomskih promjena te pitanju relevantnih kvalifikacija koje proizlaze iz postojećih studijskih programa.