"DO 5. TRAVNJA UPISI NA SVEUČILIŠTE ZA TREĆU DOB", NL, 3. 4. 2012.
DO 5. TRAVNJA  UPISI NA SVEUČILIŠTE ZA TREĆU DOB
 
 
RIJEKA Sveučilište u Rijeci u suradnji s gradovima Rijekom i Opatijom do 5. travnja obavlja upis u program Sveučilište za treću dob. U programu mogu sudjelovati građani PGŽ stariji od 55 godina, sa završenom barem srednjom školom, a u ovom ciklusu organizirat će se dva različita modula edukacije, iz područja religija svijeta te pisanja u svakodnevnom životu.
    Na predmetu religije svijeta predavat će dr. sc. Benedikt Pera, s Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta, na teme pojma i prirode istočnih i zapadnih religija, kritičkih pristupa religijskim tekstovima, te izrazima religijske tradicije u umjetničkoj i materijalnoj baštini. Predmet »Pisanje u svakodnevnom životu« vodi prof. dr. Karol Visinko s Odjela za kroatistiku Filozofskog fakulteta, a predavat će o oblicima pisanog izražavanja.
    Svaki od predmeta moći će primiti 30 polaznika. Prijave će se zaprimati na broj telefona 406-584 od 9 do 11 sati, a informacije su na web stranici www.uniri.hr ili e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . (A. P.)