"Istraživanja i inovacije radi bolje konkurentnosti", NL, 21. 4. 2012.
RADIONICA U SKLOPU TEMPUS PROJEKTA WBC-VMNET ODRŽANA U STEP Ri
Istraživanja i inovacije radi bolje konkurentnosti
 
 
Sudionici radionice u sklopu Tempus projektaRIJEKA Promocija istraživanja i inovacija u funkciji konkurentnosti, bila je tema radionice i »brokerage eventa« održanog jučer u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, u sklopu Tempus projekta WBC-VMNet u kojem je vodeći partner Univerzitet u Kragujevcu, a jedan od partnera je Sveučilište u Rijeci. Voditelj radionice je prod. dr. Zoran Jurković s tehničkog fakulteta u Rijeci, a program je bio koncipiran od više predavanja na temu istraživanja i inovacija, ali i takozvanih »Brokerage evenata«, u sklopu kojih su planirani sastanci i eventualni konkretni dogovori akademske i poslovne zajednice.
    – Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o nužnosti investiranja u ovako povezane segmente kao jedinog pravog izlaza iz ekonomske krize, a time i podizanje Hrvatske konkuretnosti na globalnoj razini, napominje prof. dr. Jurković.
    Sudionike radionice pozdravili su pomoćnik rektora riječkog Sveučilišta prof. dr. Zdravko Lenac, Antonija Gladović iz Agencije za mobilnost i programe EU, Boris Golob iz Znanstveno-tehnologijskog parka i project manager Tempus projekta WBC-VMNet prof. dr. Vesna Mandić.
    Jedna radionica u sklopu Tepus projekta već je održana ujesen 2011. u Beogradu, a planirane su još radionice u Banja Luci i Podgorici.

A. PETRAK