Osnovana lokalna sekcija ESN Rijeka
Utorak, 15.05.2012.
Erasmus Student Network (ESN) ili mreža Erasmus studenata diljem Europe dobila je svoju 399 po redu sekciju u okviru Sveučilišta u Rijeci.

Na prvom nacionalnom sastanku koji je održan u Zadru od 27. do 29. travnja formirana je organizacija ESN Hrvatska te su se postojećim sekcijama ESN Zagrebu i ESN Zadru pridružili Rijeka i Split.

 

Erasmus Student Network je jedna od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, osnovana 1989., samo dvije godine nakon pokretanja Erasmus programa. U 23 godine, ESN djeluje na području 36 zemalja, a cilj mreže je podupiranje društvene dimenzije studentske mobilnosti na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Riječku sekciju pokrenula je Erasmus ambasadorica Jelena Simić, bivša studentica Filozofskog fakulteta u suradnji sa studenticama koje su tijekom studija u Rijeci ostvarile Erasmus mobilnost na nekoj od partnerskih institucija u Europi. Dokolicu dolaznim Erasmus studentima upotpunjava još desetak buddy studenata.

Neke od aktivnosti koje su dosad organizirali su Welcome party, Karting utrka na Preluku, Erasmus City Game - igra snalaženja u Rijeci i Rainbow party povodom obilježavanja osnutka ESN RijekaT