MIREES - DVOGODIŠNJI INTERDISCIPLINARNI DIPLOMSKI STUDIJ

MIREES (Master of Arts in Interdisciplinary Research and Studies on Eastern Europe) je dvogodišnji združeni diplomski studij na engleskom jeziku koji zajednički izvodi 5 europskih sveučilišta

Sveučilišta uključena u program:

 

Program MIREES sastoji se od kolegija iz ekonomije, međunarodnih odnosa i politike, povijesti, antropologije i kulturoloških studija o Istočnoj i Srednjoj Europi i Balkanu.

Cilj je studija stvoriti potencijalne regionalne savjetnike, analiste i menadžere, koji će raditi u međunarodnim agencijama, javnoj upravi, privatnim i javnim tvrtkama te nevladinim organizacijama, kao i pripremiti za daljnje obrazovanje na doktorskoj razini.

Studij je namijenjen studentima sa završenim preddiplomskim studijem iz ekonomije, prava, društvenih i humanističkih znanosti te agronomije.

Prva godina studija izvodi se u gradu Forliju (Sveučilište u Bolonji, Italija), a tijekom trećeg semestra se najmanje 5 mjeseci mora provesti na jednom od partnerskih sveučilišta.

Detaljnije (kolegiji, organizacija studija, cijena i upisni rokovi) o ovome diplomskom studiju na njegovim mrežnim stranicama ili u brošuri.