SPECIJALIST ODJELA HRANE I PIĆA
Izvoditelj: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu

Trajanje: 1 ak. godina

ECTS: 30

Uvjeti upisa:
  • Sveučilišni diplomski studij – Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
  • Sveučilišni preddiplomski studij - Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu
  • Stručni studij  - Malo i srednje poduzetništvo u turizmu i ugostiteljstvu
  • Majstorski ispit u zanimanju  kuhar, konobar i slastičar
  • Hotelijersko – turistička škola
  • Ugostiteljska škola
Način završetka: Usmeni ispit, sastavljanje i priprema sveučanog menu-a, posluživanje hrane i pića svečanim uzvanicima

Popis predmeta: 
  1. Suvremeni gastronomski trendovi
  2. Pravilna prehrana
  3. Umijeće slastičarstva i pekarstva
  4. Marketing u odjelu hrane i pića
  5. Uslužni procesi u restoraterstvu
  6. Somelijerstvo
  7. Bar i barsko poslovanje
  8. Sigurnost hrane