"Stanari STeP-a Ri odlaze u Silicijsku dolinu", www.mojarijeka.hr, 3. 10. 2012.

Projekt WhoAPI pobjedio na konferenciji „Geeks on a Plane“

Stanari STeP-a Ri odlaze u Silicijsku dolinu

Stanari Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci - STeP Ri, tvrtka Pametni upiti d.o.o., proslavila se svojim projektom WhoAPI pobjedom na konferenciji „Geeks on a Plane“, na kojoj se 20 tehnoloških startupova predstavilo zainteresiranim američkim i zapadnoeuropskim investitorima.

alt

WhoAPI je globalno orijentiran na dostavljanje iscrpnih informacija o više od 200 milijuna domena. Primjeri takvih informacija su: zauzetost, informacije o vlasniku domena, datumu registracije i isteka, razni podaci o poslužitelju na kojem je smještena domena, vrijednost domene, reporti o tržištu domena i mnoge druge informacije. Upravo ovakva internetska usluga za pretraživanje domena, oduševila je američkog investitora Davea McClurea, osnivača poslovnog inkubatora „500 Startups“.

Nagrada od pedeset tisuća dolara, koliko će 500 Startups investirati, daje WhoAPI timu sredstva za još nekoliko mjeseci daljnjeg  razvoja proizvoda, pri čemu će dobar dio biti potrošen upravo na odlazak u Silicijsku dolinu i daljnje mentoriranje.

Suosnivači Goran Duškić i Edi Budimilić tako privremeno na tri mjeseca sele u Silicijsku dolinu, a nakon toga se planiraju vratiti u Znanstveno-tehnologijski park u Rijeci i dalje raditi u Hrvatskoj.

Znanstveno-tehnologijski park u Rijeci još jednom se pokazao kao kvalitetna i poticajna potporna institucija za razvoj poslova temeljenih na znanju i inovativnosti.