"Ratko Zelenika darovao 400 vrijednih knjiga studentima", NL, 31. 10. 2012.
PROFESOR DONATOR KNJIGE POKLONIO I POSVETIO UČENICIMA
Ratko Zelenika darovao 400 vrijednih knjiga studentima
Moj je moto uvijek bio da znanost služi samo da nam predstavi koliko je veliko naše neznanje – istaknuo Zelenika
 
Profesor i njegove knjigeRIJEKA » Umirovljeni sveučilišni profesor Pomorskog i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Ratko Zelenika darovao je četiristotinjak knjiga iz svog bogatog znanstvenog opusa studentima Pomorskog fakulteta koji su se jučer ujutro zatekli u predavaoni 207. U prisustvu dekana fakulteta, prof. dr. sc. Serđa Kosa, znanstvenik s 35-godišnjim sveučilišnim stažem, okupljenim je studentima poručio da moraju biti zaljubljeni u ono što rade kako bi bili uspješni.
    Iako je za radnog vijeka Zelenika držao više različitih kolegija, Međunarodna špedicija, Vanjskotrgovinsko poslovanje, Tarife i tarifna politika, najviše se vezao uz proučavanje znanstveno-istraživačkog rada, produkt kojeg je »Metodologija i tehnologija izrade znanstvenog i stručnog djela«. Zelenika je autor 500-tinjak znanstvenih radova, 35 knjiga te koautor deset knjiga.
    – Živim kao da dan ima 30 sati, a iako u mirovini, dan-danas radim 15 sati dnevno u šok-sobi, kako nazivam svoju radnu sobu. Cilj mi je svakog dana napisati najmanje deset stranica novog teksta. Ako radite nešto što volite, nikada vam taj rad ne pada teško. Moj je moto uvijek bio da znanost služi samo da nam predstavi koliko je veliko naše neznanje, zaključio je prof.dr.sc. Ratko Zelenika koji je na koncu druženja sa studentima strpljivo pisao posvete.

S. VIGNJEVIĆ

Prilagođeno za ispis

 
KOMENTIRAJ ČLANAK POŠALJI LINK ISPIS

alt