"Fulbrightovci promiču znanstvene i kulturne veze s institucijama u SAD-u", 5. 11. 2012.
INICIJATIVA NA SVEUČILIŠTU U RIJECI OSNIVA SE KLUB AMERIČKIH STIPENDISTA
Fulbrightovci promiču znanstvene i kulturne veze s institucijama u SAD-u
 
 
RIJEKA » Na Sveučilištu u Rijeci pokrenuta je inicijativa za osnivanje Kluba stipendista američke vlade, prvenstveno Fulbright programa, ali i drugih programa financiranih američkim federalnim novcem. Klub stipendista namjerava promicati znanstvene i stručne veze s institucijama i istaknutim pojedincima u SAD-u putem poticanja prijava na različite oblike stipendiranja studiranja i znanstvenog rada te projektnih financiranja. Pored toga Klub će se baviti organizacijom predavanja istaknutih američkih znanstvenika te organizacijom radionica na različite aktualne teme iz znanosti i visokog školstva.
    Članovi Kluba pridonijet će jačanju riječkih znanstvenih, ali i gospodarskih i kulturoloških veza sa SAD-om kroz prezentaciju vlastitih iskustava te obilježavanjem značajnih događaja i datuma iz američke povijesti i kulture u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu i Američkim cornerom u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci.
    Klub će znanstvenu javnost redovito informirati o natječajima, programima i mogućnostima korištenja svih oblika potpore te pomagati u procesu prijave. Članovi riječkoga sveučilišta žele aktivnije sudjelovati u radu na promicanju veza s institucijama u SAD-u, kao i u radu tijela koja odlučuju o dodjeli svih oblika potpore. Inicijativa poziva sve stipendiste američke vlade, diplomande američkih sveučilišta i sveučilišne nastavnike i znanstvenike s riječkog sveučilišta koji rade na američkim sveučilištima da se pridruže ovoj inicijativi.
    Sve informacije dostupne su u American Corneru u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci, na broju telefona 051/336-911, na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript te na internetskoj stranici www.svkri.hr/american-corner. (A. P.)