Studenti APU-a u Art kinu Croatia
Utorak, 04.12.2012.

U srijedu 5. prosinca 2012. u 20 sati u Art kinu Croatia u Rijeci održat će se projekcija kratkih dokumentarnih filmova Venecijanska veza realiziranih u sklopu"Hidden Live(r)s of Venice on Video" (HiLoVV) projekta mobilnosti Erasmus studenata i mentora triju partnerskih institucija: Visoka škola za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Instituta za suvremenu umjetnost, arhitekturu i medije Tehničkog sveučilišta u Grazu.

Omnibus šest kratkih dokumentarnih filmova o Veneciji Venetian Connection (Venecijanska veza), prikazan je do sada u Ljubljani, Veneciji, Grazu, Udinama, Motovunu i Poreču. 
  
Šest kratkih dokumentarnih filmova producirani su u sklopu akademskog projekta HiLoVv - Hidden Live(r)s of Venice, kroz dvo-mjesečni online istraživački rad i dvo-tjednu site-specific radionicu u Veneciji. 
Nakon dva mjeseca rada na scenariju "Hidden Live(r)s of Venice", baziranom na istraživanjima, 21. studenoga 2011. studenti s tri sveučilišta iz nekoliko zemalja sastali su se u gradu na vodi kako bi snimili šest kratkih dokumentarnih filmova o Veneciji, pronalazeći zanimljive likove još zanimljivijih profesija, sve pod mentorskim okom filmskog redatelja i profesora Rajka Grlić. 
Na jednom od otoka venecijanskih laguna obitelj Finotello bavi se proizvodnjom povrća koje dostavljaju sugrađanima, Elisabetta pripada trećoj generaciji prodavača cvijeća na poznatom groblju San Michele, Moudu je nigerijski imigrant koji će svoje trikove o prodaji torbi povjeriti snimateljima, a Riccardo Bonini mislio je da zna sve o tome kako biti vatrogasac sve dok nije dobio posao u Veneciji. Susrest ćemo i dvojicu liječnika za drveće i, napokon, ali ne manje važno, gondolijera koji se htio osloboditi obiteljske tradicije, ali zovu Venecije nije mogao odoljeti. Omnibus "Venecijanska veza" snimljen je u okviru HiLoVv Hidden Live(r)s of Venice studentskog projekta.
 
FIONTELLO FAMILY, 6 min
Redatelji: Aleš Bajec, Anja Perše, Hana Kovačič
 
ELISABETTA, 5 min
Redatelji: Jasa Bukovec, Nika Gvozden, John Mounir Hanna, Isabella Bubola
 
RICCARDO BONINI, 6 min
Redatelji: Iva Musović, Nisa Hrvatin, Lola Seibt, Jan Serini
 
TREE DOCTORS, 7 min
Redatelji: Liberta Mišan, Mia Vučemilović
 
ANGELINA, 5 min
Redatelji: Marija Laura Potočnik, Valerija Zabret, Mathias Presekar, Kalle Köbler
 
 
Glavni mentor projekta: 
Rajko Grlić
 
Producent:
Visoka škola za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici (VSU/UNG)
 
Institucije sudionici: 
Visoka škola za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici (VSU/UNG), 
Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (APU/UNIRI), 
Institut za suvremenu umjetnost i Institut za medije i arhitekturu pri Sveučilištu za tehnologiju u Grazu (IZK/TUG)
 
Studenti sudionici: 
Aleš Bajec, Isabella Bubola, Jaša Bukovec, Maximilian Conway, Nika Gvozden, John Mounir Hanna, Nisa Hrvatin, Hana Kovačić, Kalle Köbler, Liberta Mišan, Iva Musović, Marija Laura Potočnik, Anja Perše, Mathias Prosekar, Lola Seibt, Jan Serini, Mia Vučemilović, Valerija Zabret, Jaka Žilavec
 
Mentori s APU/UNIRI : 
Dalibor Martinis, Nadija Mustapić, Fedor Vučemilović
 
Mentori s ostalih institucija:
Neda R. Bric, Brigitte Kovacs, Boštjan Potokar, Urša Bonelli Potokar, Peter Purg, Nicole Pruckermayr, Rene Rusjan, Tina Smrekar
 
vise informacija o projektu na web stranicama
 
dosadašnja prikazivanja:
Motovun Film Festival, 1.8.2012
Divača Museum of Slovenian Actors, 24.8.2012
 
nagrade/ awards:
ANGELINA - best short film in the TRADITIONS CATEGORY on ERASMUS FILM FEST 
 
 
Podržano od strane Lifelong Learning Erasmus programa Evropske unije
 
 
Program projekcije mozete pogledati na linku: