Poziv na javnu raspravu
Srijeda, 13.02.2013.


Poziv na javnu raspravu o Nacrtu Pravilnika o sustavu osiguranja i unapređivanja kvalitete Sveučilišta u Rijeci


Sveučilište u Rijeci poziva zainteresiranu javnost da se uključi u javnu raspravu i pridonese formiranju regulative za djelatnosti sustava osiguranja i unapređivanja kvalitete Sveučilišta u Rijeci.
Važeći Pravilnik o sustavu za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci (KLASA: 003-01/08-01/28, URBROJ: 2170-57-01-08-1) stupio je na snagu dana 01. listopada 2008. godine. Pravilnikom se propisuju područja vrednovanja, ustroj i djelovanje sustava za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci. Cilj sustava za kvalitetu jest izgradnja institucijskih mehanizama za sustavno vrednovanje i koordiniranje inicijativa i razvojnih programa s trajnom svrhom osiguranja i unapređenja kvalitete te promicanja visokih standarda profesionalnog i stručnog razvoja dionika u svim područjima djelovanja Sveučilišta.
Razlozi za donošenje predloženog Pravilnika o sustavu osiguranja i unapređivanja kvalitete Sveučilišta u Rijeci, sadržano je u sljedećem činjenicama: prvo, u skladu sa Zakonom o osiguranju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, potrebno je analizirati terminološke i sadržajne nedosljednosti koje se javljaju u važećem Pravilniku o sustavu za kvalitetu Sveučilišta u Rijeci iz 2008. godine. Drugo, potrebno je revidirati zadatke Centra za unapređenje kvalitete.
Pozivamo vas da se do zaključno s danom 04. ožujka 2013. godine neposredno uključite u formiranje prijedloga Pravilnika o sustavu osiguranja i unapređivanja kvalitete Sveučilišta u Rijeci, svojim komentarima, prijedlozima i primjedbama na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Nacrt Pravilnika