Ministarstvo odabralo 20 najuspješnijih znanstvenih novaka

Danas u 10 sati, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, ministar dr. sc. Željko Jovanović predstavit će 20 najuspješnijic znanstvenih novaka čijim će institucijama Ministarstvo odobriti nova radna mjesta za njihovo zapošljavanje.
Odabirom 20 uspješnih mladih ljudi prema kriteriju izvrsnosti želi se osigurati dodatno unaprjeđenje kvalitete znanstvene i nastavne djelatnosti u RH.
Podsjetimo, Ministarstvo je 13. studenoga 2012. godine pozvalo sva javna sveučilišta i javne znanstvene institute da do 15. prosinca  dostave svoje prijedloge za zapošljavanje najuspješnijih znanstvenih novaka na znanstvena, odnosno znanstveno-nastavna radna mjesta. Svi kandidati morali su uz zakonske uvjete za izbor u zvanja zadovoljiti kriterije izvrsnosti predložene od strane javnih sveučilišta i javnih znanstvenih instituta, a objedinjene od strane Ministarstva.
Članovi Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost u dogovoru s članovima  Stručnih povjerenstava prema područjima znanosti odabrali su od 137 kandidata 30 najuspješnijih. Ministarstvo je proslijedilo njihove prijave Međunarodnom znanstvenom savjetu MZOS-a na završnu evaluaciju. Međunarodni znanstveni savjet odabrao je 20 najuspješnijih znanstvenih novaka čije ćemo znanstvene karijere sutra predstaviti u Ministarstvu.
Promemorija odabira najuspješnijih znanstvenih novaka
Promemorija odabira najuspješnijih asistenata