Svjetsko prvenstvo u bridžu na SuRi
Ponedjeljak, 11.03.2013.
altRiječki športski sveučilišni savez, u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i Gradom Opatijom biti će 2014. domaćin Svjetskog sveučilišnog prvenstva u bridžu, odlučeno je proteklog vikenda u Bruxellesu na zasjedanju Izvršnog odbora FISU-a, Međunarodne sveučilište sportske federacije. Nakon tri izuzetno uspješno organizirana europska prvenstva, FISU je prepoznao Riječki športski sveučilišni savez i naše Sveučilište kao respektabilnog partnera i ukazao nam povjerenje organizacije svjetskog prvenstva.
Dobivanje domaćinstva, koje će ujedno biti tek drugo svjetsko prvenstvo dosad održano u Republici Hrvatskoj, te prvo svjetsko prvenstvo koje organizira Sveučilište u Rijeci, predstavlja velik uspjeh i dokaz je predanog rada i kontinuiranog ulaganja u sveučilišni sport.
Organizacija svjetskog prvenstva otvara velike izazove i mogućnosti daljnjeg razvoja Riječkog športskog sveučilišnog saveza, sveučilišnog sporta općenito, kako u Hrvatskoj, tako i na Sveučilištu u Rijeci koje iz godine u godinu svojim aktivnostima dokazuje da je pri samom vrhu europskog sveučilišnog sporta.