"Šustar: Grad državi dužan milijun i pol kuna za Sveučilišnu bolnicu", NL, 23.3. 2013.
 
LABURISTI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA O KAPITALNOM PROJEKTU
 
 
Za razliku od riječke Sveučilišne bolnice, Pula je riješila svoju situaciju s Općom bolnicom, ističe Šustar hvaleći Jakovčića kao borca za lokalnu zajednicu
 
Za zastoj u gradnji kriv Grad Rijeka – Predrag ŠustarRIJEKA » Ako se ovakvim tempom nastavi izgradnja, nije pitanje kad će, nego hoće li Sveučilišna bolnici u Rijeci biti gotova, unatoč činjenici da se vodi kao glavni cilj cjelokupnog riječkog zdravstva još od 2000. godine, osvrnuo se jučer na ovu važnu investiciju u zastoju Predrag Šustar, kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Rijeke. Šustar za obustavu gradnje okrivljuje lokalnu vlast. 
    – Grad još uvijek nije uplatio 1.500.000 kuna u državni proračun. Stoga, nisu ispunjeni svi preduvjeti za gradnju Sveučilišne bolnice. Svojom neodgovornošću lokalna vlast dovodi u pitanje funkcioniranje Medicinskog fakulteta, ali i usvojenu županijsku Strategiju razvoja zdravstvene industrije, kazao je kandidat za gradonačelnika Laburista. 
    Predrag Šustar objašnjava da će Grad za formiranje parcele na kojoj će se graditi ovaj bolnički kompleks ustupiti oko 45.000 četvornih metara područja bivše vojarne Trsat koju je, napominje on, dobio u vlasništvo od Ministarstva obrane. 
    – Ugovorom o zamjeni nekretnina iz 2011. godine između Hrvatske, KBC-a i Grada Rijeke, kao kompenzaciju za ustupljenu nekretninu Grad je u vlasništvo dobio prostor bivše vojarne Draga, te zemljište na Škurinjskom plasu. Međutim, pojavio se problem. Grad je dužan platiti milijun i pol kuna državi zbog razlike u vrijednosti zamijenjenih nekretnina. Javnost od Vojka Obersnela očekuje odgovor: kad će novac biti uplaćen, napominje Predrag Šustar koji kao primjer borbe politike za lokalnu zajednicu vidi u Ivanu Jakovčiću. 
    – Za razliku od riječke Sveučilišne bolnice, Pula je riješila svoju situaciju s Općom bolnicom. Drugim riječima, Pula, za razliku od našeg grada, je ispunila sve uvjete. Što je najvažnije, i financijske uvjete, i to ne po modelu javno-privatnog partnerstva, nego tako da će 75 posto potrebnog iznosa osigurava Vlada, a 25 posto Istarska županija, kazao je Šustar. (S. B.)