"Studenti zaraženi virusom istraživanja", NL, 27.4. 2013.
 

NeuRi KONGRES NEUROZNANOSTI
 
 
* Foto: R.BRMALJRIJEKA » »Imamo virus – zarazite se« poručili su jučer na Medicinskom fakultetu u Rijeci organizatori trećeg izdanja studentskog kongresa neuroznanosti NeuRi. Promotivnim filmom kojim je započeo kongres budući medicinari poručili su da ovaj studentski kongres namjeravaju pretvoriti u prepoznatljiv riječki brend u gradu koji će u 21. stoljeću – stoljeću mozga i njegovih istraživanja – biti prepoznatljiv po svom sveučilištu. O temama o kojima ćete raspravljati netko bi trebao dati odgovore, a to očekujem od vas jer je energija koja se događa u mozgovima upravo među vama – poručio je studentima prilikom otvaranja rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin čestitavši studentima na još jednoj uspješnoj organizaciji kongresa. Kongres je otvorio ministar znanosti Željko Jovanović koji je i ovaj put podsjetio da je riječki Medicinski fakultet dao ministre znanosti i rektore te je pozdravio sve buduće ministre i rektore s riječke medicine. 
    Bio sam prvi put ovdje lani, zarazio se virusom i evo me opet ovdje. Vi ste se jednim virusom već zarazili, a to je virus istraživanja. Mi želimo da se uči kroz istraživanje i da virus istraživanja širite što više – kazao je Jovanović otvarajući kongres. 
    Kongres je okupio oko 250 sudionika, a neke od tema bavit će se psihološkim i neuroanatomskim i psihološkim razlikama između muškaraca i žena, vezi epilepsije i seksualnosti, posttraumatskim stresnim poremećajima. (B. Č.)