"»Vrlo skoro« širenje Kampusa i sporazum o gradnji nove bolnice", NL, 9.5. 2013.
KAVA S GRAĐANIMA 2 
KOALICIJA RI2020 PREDSTAVILA PROGRAM ZA DRUŠTVO ZNANJA
 
RIJEKA » Uloga Sveučilišta u Rijeci je izuzetno važna. Znate, trebalo je 2001. imati viziju, ali i hrabrosti pa izaći sa idejom o gradnji Kampusa na Trsatu. Ali, evo, dokazali smo, tko ima viziju i energiju, taj može sve. I fantastičan je osjećaj nakon deset godina sjediti danas ovdje, izjavio je kandidat SDP-a i koalicije Ri2020. Vojko Obersnel, predstavljajući drugi segment svoga programa među građanima – Društvo znanja, ovoga puta među studentima na Kampusu. 
    Obersnel i njegovi kolege smatraju da će Sveučilište i dalje biti projekt koji će obilježavati Rijeku u godinama koje dolaze, a osim kao centar izvrsnosti i mjesto znanja, važno je i za transfer tehnologija u gospodarstvo, pa tako i u brodograđevnu industiju. 
    – I dosad su brodograđevni i strojarski inženjeri školovani u Rijeci bili okosnica razvoja brodogradnje, a i ubuduće će biti tako, jer će se 3. maj orijentirati ka tehnologijama složenih proizvoda. Svamo kvaliteta i tehnološka složenost proizvodnje može osigurati opstanak i razvoj 3. maja, rekao je Obersnel. 
    Kazao je i kako će »vrlo skoro« krenuti gradnja smještajnih objekata za studente Kampusa, a žao mu je da nisu prvo građeni upravo takvi objekti, jer bi tada cijeli kompleks još više zaživio. 
    Također, najavio je da će se »vrlo skoro« potpisati i ugovor između Vladinom Centra za investicije, Grada Rijeke i Ministarstva zdravstva o zajedničkom ulaganju novu sveučilišnu bolnicu kraj Kampusa. 
    – Najizglednije je da će se graditi modelom javno-privatnog partnerstva, a prva bi se gradila nova dječja bolnica, rekao je Obersnel, no nije iznio nikakve rokove za taj projekt. Dodao je samo da bi Grad i u tom slučaju, kao i u slučaju gradnje Kampusa, dao zemljište, komunalnu infrastrukturu te izgradio energanu.