Youth to Business Forum
Četvrtak, 09.05.2013.
altStudentska organizacija AIESEC Hrvatska nakon iznimno uspješnog prvog Croatia Youth to Business Foruma, održanog u Varaždinu u prosincu prošle godine, organizirala je još jedan Forum u Rijeci uz suorganizaciju Sveučilišta u Rijeci. 

Riječ je o projektu koji želi spojiti tvrtke i poduzetnike sa studentskim svijetom, a sve s ciljem stvaranja novih ideja i inovativnih rješenja za budućnost u poslovnom svijetu, te okupila  oko 150 studenata iz cijele Hrvatske. Prvenstveni je cilj projekta  bio je omogućiti studentima da nauče nešto novo o poslovnim trendovima za budućnost, inovativnim rješenjima i poduzetničkom načinu razmišljanja - svemu onome što ih čini konkurentnima na svjetskom tržištu. U Rijeci su se  okupili  vodećih stručnjci ali i mladi poduzetnici koji su se uspjeli probiti na hrvatskoj i međunarodnoj poslovnoj sceni, te su zajedno sa studentima pokušati odgovoriti na temu Foruma - „Hrvatska, regionalni lider – jesmo li spremni?“.

-Budući da smo i mi sami studenti koji će uskoro izaći na tržište rada te početi potragu za poslom, prepoznali smo ovaj projekt kao nešto što je potrebno našem društvu, odnosno studentima. Pokušali smo povezati tvrtke i studente s željom da studenti počnu ulagati mnogo više u sebe i svoje obrazovanje i aktivnosti izvan fakulteta kako bi jednog dana lakše pronašli posao, a ovakav događaj upravo potiče na takvo razmišljanje – istaknuo je organizator Kristijan Vukobrat iz AIESEC-a Hrvatska.

Forumu je nazočio i prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, koji je održao pozdravni govor.