"»Stara tema«, novi mediji", NL, 15.5. 2013.
 Detalj studentske izložbe na APU * Foto: P. FABIJAN
STUDENTSKA IZLOŽBA NA APU
 
RIJEKA » Na Akademiji primijenjenih umjetnosti otvorena je izložba studentskih radova pod nazivom »Zalazak (izlazak) sunca«, realizirana pod mentorstvom doc. Tomislava Brajnovića, voditelja kolegija »Novi mediji«. Na izložbi sudjeluje dvadesetak studenata s radovima ostvarenim u različitim medijima, a prema Brajnovićevim riječima, intencija je bila pokazati da novi medij nije vezan uz tehnologiju već stanje duha i način razmišljanja. 
    – Izložba je organizirana u okviru kolegija »Novi mediji«, ali s namjerom da objedini i pokrene sve rakurse i resurse na Akademiji. Namjera je bila uzeti opću, klišeiziranu temu, koja se čak smatra kič temom, kako bismo pokazali da nema kiča u zalasku sunca, nego samo postoje oni koji od toga naprave kič. Povezivanjem »prastare teme«, teme o kojoj je »sve rečeno«, s novim medijima želimo osvijestiti da su umjetnička kreativnost i pomak jedine i temeljne konstante umjetničke vrijednosti. U tom smislu video i slikarstvo stoje na istoj razini mogućnosti – kaže Brajnović. 
    Izložba će biti otvorena do 3. lipnja, a sudjeluju: Rebecca Đuran, Edi Gustin, Nika Gvozden, Korina Hunjak, Jasmina Jakopanec, Sanja Jovanović, Lara Jugovac, Nina Jurčić, Josipa Komljenović, Dorian Mataija, Ana Mušćet, Ivona Maslak, Monika Rajkovača, Vedran Rosandić, Snježana Rumora, Solarević Sabina, Ivana Stepan, Ivan Švabić, Daria Valenčić, Marijana Vargić i Marta Vučković. (N. V. O.)