Trimilijuntna studentica
Petak, 05.07.2013.
Europska komisija je od 1800 prijava iz 34 države sudionice Programa za cjeloživotno učenje izabrala upravo studenticu Sveučilišta u Rijeci, Barbaru Purić za trimilijuntu Erasmus studenticu Hrvatske.
 
Naime, Europska komisija je u lipnju potvrdila da je planirana brojka od 3 milijuna Erasmus studenata dosegnuta u akademskoj godini 2012./2013. Objava se očekuje na službenoj press konferenciji 8. srpnja 2013. 
 
Kako bi se uveličao taj događaj, Europska komisija odlučila je iz svake zemlje sudionice Programa izabrati po jednog trimilijuntnog Erasmus studenta. Međunarodni odbor Erasmus Student Networka u Briselu pristao je pomoći pri odabiru, te su tako studente izabrali njihovi kolege. Izabrani studenti će dobiti priliku predstaviti se Europi na internetskim stranicama Europske Komisije, a čeka ih i iznenađenje.
 
Barbara Purić, studentica Pravog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u ljetnom semestru 2012./13. studirala je na Sveučilištu u Bergamu u sklopu programa Erasmus, te je pisala svoj diplomski rad.
 
Čestitamo Barbari!