Potpisivanje sporazuma
Srijeda, 02.10.2013.

srijeda, 2. listopada 2013.
U maloj svečanoj dvorani Rektorata danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji između Ekonomskog instituta, Zagreb i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici sporazuma su dr. sc. Dubravka Jurlina Alibegović, ravnateljica Instituta i prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci. Potpisivanjem ovog Sporazuma formalizirat će se postojeća dobra suradnja dviju institucija. Institut i Sveučilište surađivat će, prije svega, kroz projekte nedavno osnovanog Centra za napredne studije - Jugoistočna Europa.
Na potpisivanju Sporazuma, uz ravnateljicu, Institut je predstavljala i prof. dr. sc. Maja Vehovec, znanstvena savjetnica, dok je, uz rektora, Sveučilište u Rijeci predstavljala prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektorica za studije i studente.
''Dosadašnja dobra, ali neformalna suradnja između Ekonomskog instituta i riječkog Sveučilišta ovim će Sporazumom dobiti institucionalni okvir. Kako bismo bili što konkurentniji pri apliciranju na razne programe i za sredstva strukturnih fondova Europske unije, potrebno je sklapati sporazume o suradnji, odnosno udružiti naše znanstvene kapacitete.'', rekao je rektor u svojoj uvodnoj riječi.


alt                    alt
 
 
Kako stoji u Sporazumu, Sveučilište u Rijeci i Ekonomski institut surađivat će, prije svega u provedbi projekata i programa vezanih uz Centar za napredne studije – Jugoistočna Europa i to na: znanstvenoistraživačkim i obrazovnim projektima, organizaciji znanstvenih skupova i međunarodnih programa mobilnosti istraživača te formalnim i neformalnim studijskim programima.
Prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, ujedno i predstojnica Centra za napredne studije – Jugoistočna Europa, iskoristila je priliku da najavi osnivačku konferenciju Centra, koja će se održati od 16. do 18. listopada, na kojoj se, kroz panel-predavanja uglednih znanstvenika očekuje prva suradnja s Ekonomskim institutom iz Zagreba.
 
Neven Protić