Sluškinje u hotelu Imperial
Utorak, 12.11.2013.

utorak, 12. studenog 2013.
Diplomska predstava klase prof. Rade Šerbedžije, "Sluškinje" Jeana Geneta, dobila je status profesionalnog kazališnog uratka te ponovno igra u opatijskom hotelu ''Imperial''. Nakon premijernog bloka izvedbi i odličnih reakcija publike, predstava je na repertoaru ponovno u nedjelju 17. i u subotu 23. studenog, s početkom u 20 sati. Nastala u režiji Staše Zurovca i izvedbi osam studentica poslijediplomskog studija "Gluma, mediji, kultura", predstava se igra u četiri hotelske sobe, u intimnoj, gotovo voajerskoj atmosferi.


alt


Dramsko djelo “Sluškinje” Jeana Geneta spada u jedno od najintrigantnijih, najpoznatijih i najizvođenijih kazališnih djela moderne dramaturgije u svijetu. Iz njega se mogu iščitati mnoge poruke i razmišljanja. To je drama o odnosima između dvije mlade žene koje su sluškinje kod svoje gospodarice koju žele otrovati i samim time riješiti svoju sudbinu potlačenih bića. No, to je drama i o njihovim najdubljim intimnim odnosima, od bezgranične ljubavi do bezgranične mržnje, u kojoj se otkrivaju duboke boli i duševne poremećenosti dvaju tragičnih bića...
Predstava je nastala u suradnji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci s tvrtkom ''Liburnia Riviera Hoteli'' d.d. U predstavi sudjeluju i studenti prve godine Preddiplomskog studija "Gluma i mediji" Sveučilišta u Rijeci.
Predstava je pozvana na Festival studentskog kazališta u Novom Sadu 28. studenog, u organizaciji Akademije umetnosti Sveučilišta u Novom Sadu.