Sredstva potpore istraživanjima
Srijeda, 13.11.2013.

utorak, 12. studenog 2013.
Odlukom rektora raspisuje se Natječaj za sredstva potpore znanstvenim istraživanjima Sveučilišta u Rijeci. Sveučilište je po prvi put dobilo sredstva za oblikovanje vlastitih institucijskih politika i to temeljem Ugovora Sveučilišta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015. (Programski ugovor za znanost). Sredstva su Sveučilištu dostavljena koncem srpnja 2013., čime je Ministarstvo osiguralo sredstva za postojeće znanstvene projekte do kraja 2013.
Stoga će se sredstva Programskog ugovora za znanost za 2013. (6.226.633,37 Kn) raspodijeliti temeljem internog natječaja kao potpore postojećim istraživanjima. Dodjeljivat će se dvije vrste potpora: (a) potpore za postojeća istraživanja istraživačkim timovima i pojedincima (5.606.633,37 Kn) te (b) inicijalne potpore mladim istraživačima u statusu docenta ili izvanrednog profesora za razvoj samostalnog pravca istraživanja (620.000,00 Kn), ali obavezno vezana uz postojeća istraživanja.
Prijave, vrednovanje i izvještavanje će se obavljati putem internog portala Sveučilišta u Rijeci (https://portal.uniri.hr) kojem se može pristupiti izravno ili neizravno s naslovne stranice Share Point Portala Sveučilišta u Rijeci (https://spp.uniri.hr), pokretanjem ikone Projekti ili putem veze Rektorat-Znanost-Projekti. Prijava zahtijeva za potporu obavljat će se putem e-obrazaca u koji su unesene sve upute i pojašnjenja.
Natječaj je otvoren mjesec dana od dana objavljivanja na mrežnim stranicama i intranet portalu Sveučilišta u Rijeci.
 
Tekst natječaja možete preuzeti OVDJE.
Tekst s pojašnjenjima uz tekst natječaja možete preuzeti OVDJE.
Za sva pitanja u vezi s natječajem molimo Vas postaviti ih na stranici FAQ.