Skupština Udruge Alumni MEDRI
Srijeda, 11.12.2013.

srijeda, 11. prosinca 2013.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci jučer je održana godišnja skupština Udruge Alumni MedRi koja okuplja diplomirane studente ovog fakulteta. Skupština je održana u okviru Dana Medicinskog fakulteta, a obratili su joj se: prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac, prva predsjednica Udruge, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Alan Šustić, rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i ministar znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Željko Jovanović - svi članovi Udruge.

Ministar Jovanović održao je kratko predavanje o dvogodišnjim postignućima svog ministarstva, a dekan i rektor izložili su svoje viđenje misije Udruge, koja okuplja brojne članove - bivše studente riječkog Medicinskog fakulteta, od kojih su neki postigli značajne karijere u SAD-u, Njemačkoj, Nizozemskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i drugdje te vode institute, odjele, bolnice i istraživačke skupine. Ovi ljudi, kao i svi drugi spremni pomoći, mogu mogu dati važan doprinos napretku Medicinskog fakulteta, Sveučilišta i riječke regije uopće.

Na skupštini je razmatrano i izvješće o dosadašnjem radu Upravnog odbora i prijedlog izmjena Statuta, a predsjednik Udruge prof. dr. sc. Amir Muzur iznio je i program rada za sljedeću godinu, koji je jednoglasno usvojen.