Informativni dan: studiranje u SAD-u
Četvrtak, 09.01.2014.

četvrtak, 9. siječnja 2014.
Sveučilišna knjižnica Rijeka poziva zainteresirane na Informativni dan o mogućnostima studiranja u Sjedinjenim Američkim Državama, koji će se održati u petak, 17. siječnja 2014. od 13 do 14.30 sati u Američkom kutku Sveučilišne knjižnice Rijeka, Dolac 1 (dvorana izložbe Glagoljica). Predavanje Vodič kroz upis na američka sveučilišta: 5 koraka do studija u SAD-u održat će Sandra Dobrić, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže u Institutu za razvoj obrazovanja.
Informativno događanje organiziraju Američki kutak u Sveučilišnoj knjižnici u Rijeci i Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu.
Predavanje će uključivati praktične smjernice za odabir studijskog programa, pronalazak financijske potpore za studij, prijavu na američka sveučilišta, dobivanje vize i odlazak na studij u SAD-u. Institut za razvoj obrazovanja (IRO) od 1999.godine djeluje kao sastavni dio EducationUSA mreže te pruža službene informacije o studiranju u SAD-u uz potporu U.S. State Departmenta i Američkog veleposlanstva u Zagrebu.