Sedmi Tjedan psihologije
Utorak, 18.02.2014.


utorak, 18. veljače 2014.

Jučerašnjim svečanim otvorenjem otpočela je Rijeka psihologije – 7. Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Manifestacija je edukativno-promotivnog karaktera, a cilj joj je popularizacija psihologije. Kroz 60-ak aktivnosti od 17. do 23. veljače 2014. bit će prikazane mogućnosti kojima psihologija može doprinijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Osim promocije struke, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter pa je prihod od prodaje promo-materijala namijenjen za pomoć djeci s motoričkim oštećenjima.

Rijeku psihologije zajednički organiziraju: Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, Grad Rijeka, Udruga studenata psihologije Psirius, Ri Psi alumni klub, Društvo psihologa Primorsko-goranske županije, Sveučilište u Rijeci i Hrvatska psihološka komora.

Pedesetak psihologa s riječkog područja pripremilo je šezdesetak aktivnosti: popularna predavanja, radionice, promocije, debate, tribine, izložbe i znanstvene kafiće na trideset i šest lokacija na riječkom području. Kroz aktivnosti je moguće saznati više o hiperaktivnosti, strahu i tjeskobi, roditeljstvu, učenju i polaganju ispita, upravljanju ljudskim resursima, samoregulaciji, organizaciji vremena, psihološkoj podršci onkološkim pacijentima, nenasilnom rješavanju sukoba, restrukturaciji organizacija, interdisciplinarnim pristupima različitim problemima i ulozi psihologa u takvom timu, poremećajima hranjenja, slici tijela, trgovanju ljudima, kreativnosti, profesionalnoj orijentaciji, darovitosti, motivaciji, snovima, razvodu, odgoju djece, stereotipovima i predrasudama, međuljudskim odnosima, asertivnosti, emocijama itd. Uz svaku aktivnost naznačeno je kome je namijenjena (djeci, osnovnoškolcima, roditeljima itd.) i treba li unaprijed najaviti dolazak. Ulaz je na sve aktivnosti besplatan, a detalje možete pronaći na www.rijekapsihologije.org.

Osim promocije struke, Rijeka psihologije ima i humanitarni karakter: prodajom promotivnih predmeta s logom manifestacije na štandu na Korzu i u ZTC-u, ove se godine prikupljaju sredstva za Dječji vrtić Rijeka za nabavu specijalizirane opreme za djecu s motoričkim oštećenjima.