Kultura Kreativne Europe
Četvrtak, 20.02.2014.

četvrtak, 20. veljače 2014.

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci i Gradom Rijekom 21. veljače 2014. organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.) i projekta Europske prijestolnice kulture. Predstavljanje će se održati na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Prisutne će pozdraviti izv. prof. dr. sc. Predrag Šustar, dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci i Ivan Šarar, pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke.
Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog  programa EU Kreativna Europa (2014. -2020.) upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu te o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte. Nešto detaljnije informacije o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica reći će Mladen Špehar, također djelatnik Deska Kreativne Europe. Kako bi se prisutnima predstavio dobar primjer iz prakse odnosno hrvatske organizacije koje su sudjelovale u prošlom programu EU Kultura (2007. – 2013.), izv. prof. dr. sc. Marina Vicelja Matijašić (Filozofski fakultet u Rijeci), Davor Mišković (Udruga Drugo more, Rijeka) i Sabina Salamon (Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci) iznijet će svoja iskustva sudjelovanja u europskim projektima.

Kako je jedna od posebnih aktivnosti programa Kreativna Europa i projekt Europske prijestolnice kulture, nešto više o njemu i mogućnostima koje se otvaraju hrvatskim gradovima ako ponesu naslov Europske prijestolnice u 2020. godini reći će Anera Stopfer, predstavnica Ministarstva kulture. Objava natječaja za Europsku prijestolnicu kulture očekuje se tijekom mjeseca svibnja ove godine kada će svi gradovi imati jednako vremena za prijavu. Budući da proces prijave i razrade projekta zahtjeva iznimno temeljite i jasno strukturirane odgovore, potrebno je što prije krenuti s pripremama.

Molimo da se prijavite za sudjelovanje na predstavljanju slanjem svojih podataka na e-adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript