''Step Ri - radionica za ljude s poduzetničkim idejama...'', Moja Rijeka.hr'', 18. 3. 2014.
JAVNI POZIV
18.03.2014

Step Ri - radionica za ljude s poduzetničkim idejama koji se žele natjecati za sredstva "Poduzetničkog impulsa" i pokrenuti vlastiti posao

I ove godine objavljen je JAVNI POZIV iz programa "PODUZETNIČKI IMPULS" koji pruža mogućnost fizičkim i pravnim osobama da se natječu za bespovratna financijska sredstva radi samozapošljavanja ili jačanja svog poslovanja.
Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci - STeP Ri besplatno educira poduzetnike o programima Europske unije
Među desetak mjera sufinanciranja kojima se želi potaknuti stvaranje konkurentnijeg gospodarstva nalazi se i mjera B2 - Inovacije u poduzetništvu koja omogućava fizičkim osobama i malim i srednjim poduzećima prijavu svoje inovativne ideje ili osnaživanje ponude novim proizvodima i uslugama.

Step Ri u skladu sa svojom zadaćom poticanja pokretanja i razvoja poduzeća koja svoje poslovanje temelje na inovativnim poslovnim idejama organizira radionicu dana, 20.03.2014 s početkom u 10 sati.

Na radionici će se fizičke osobe - pojedinci s poduzetničkom idejom moći informirati o kriterijima za procjenu inovativnosti poslovne ideje te o načinu i mogućnostima dobivanja pismenog mišljenja kojeg mogu priložiti u natječajnu dokumentaciju za prijavu za sredstva iz "Poduzetničkog impulsa".

Radionica je namjenjena fizičkim osobama s novim, inovativnim poslovnim idejama koje bi u slučaju odobravanja sufinanciranja bile spremne osnovati poduzeće i započeti s poslovanjem. Sve zainteresirane osobe mogu se prijaviti putem prijavnice koja se može preuzeti na http://www.step.uniri.hr/download-zona/ i slanjem na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

"Cilj organizacije ove radionice je potaknuti osobe koje imaju inovativne ideje da krenu na put njihovog pretvaranja u proizvode ili usluge za tržište. Budućim poduzetnicima će uspješna prijava na "Poduzetnički impuls" omogućiti lakše pokretanje novog poduzeća, samozapošljavanje, ali i buduće stvaranje novih radnih mjesta", izjavio je direktor Boris Golob na pitanje o koristima od ovakvih radionica.

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. (SteP Ri) osnovalo je Sveučilište u Rijeci u kolovozu 2008. godine uz materijalnu podršku partnera Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Projekt je sufinanciran u Programu razvoja tehnologijske infrastrukture – TEHCRO – od strane Poslovno-inovacijske agencije Hrvatske – BICRO d.o.o. te Ministarstva poduzetništva i obrta.

Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci d.o.o. je najbolja poduzetnička potporna institucija u Republici Hrvatskoj u 2012. godini po ocjeni Ministarstva poduzetništva, partner u Europskoj poduzetničkoj mreži.