Sporazum o suradnji
Utorak, 22.04.2014.

utorak, 22. travnja 2014.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je potpisan Sporazum o suradnji između Ministarstva europskih i vanjskih poslova i Sveučilišta u Rijeci. Potpisnici Sporazuma su: prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova prof. dr. sc. Vesna Pusić i rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin. Ovim se Sporazumom uspostavlja suradnja u razvoju obrazovnih i znanstvenih programa na Sveučilištu u Rijeci, koji imaju za cilj poticanje internacionalizacije institucija visokog obrazovanja i unaprjeđenje međunarodne suradnje.
Osim potpisnika, kratka izlaganja održali su i: prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija i pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova mr. sc. Hrvoje Marušić.


altalt


Ministarstvo i Sveučilište ovim Sporazumom uspostavljaju suradnju u razvoju obrazovnih i znanstvenih programa na Sveučilištu u Rijeci, koji imaju za cilj poticanje internacionalizacije institucija visokog obrazovanja i unaprjeđenje međunarodne suradnje institucija visokog obrazovanja i drugih javnih institucija. Razvijajući vrijednosti znanstvene izvrsnosti, mobilnosti, kvalitete visokog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, institucije će surađivati na povezivanju znanstvenika, studenata i administrativnih djelatnika unutar europskog prostora znanosti i visokog obrazovanja kroz pripremu i provedbu zajedničkih projekta i programa, od međunarodnih poslijediplomskih specijalističkih studijskih programa, preko cjeloživotnog učenja i usavršavanja pa do organizacije raznih predavanja, tribina, ljetnih škola i sl., a u cilju edukacije šire zainteresirane javnosti na području jugoistočne Europe za djelovanje u prostoru Europske unije.


alt
alt