Radionice po Lesacovoj metodi
Utorak, 29.04.2014.


utorak, 29. travnja 2014.

​Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Lessac Instituteom iz SAD-a kao popratni program Smotre glumačkih akademija, koja se odvija od 16. do 20. svibnja 2014. u Rijeci, organizira radionice za glas i pokret pod vodstvom prof. Deborah Kinghorn.​ Radionice na engleskom jeziku bit će održane u Filodrammatici tijekom tri dana, od 17. do 19. svibnja. Prijave su u tijeku.
 

Želite li:
topao, bogat glas?
izražavati se tijelom i glasom, bez boli i napetosti?
jasno i djelotvorno komunicirati?

 

Ako ste potvrdno odgovorili na neko od ovih pitanja, onda je

OVO RADIONICA ZA VAS

 
LESSAC KINESENSIC VOICE AND BODY TRAINING

na engleskom jeziku

Rijeka / Filodrammatica / 17. - 19. svibnja / 10 - 13 sati svakoga dana
 

Tekstove na engleskom osigurava voditeljica radionice. Polaznici su pozvani da donesu kratki monolog na hrvatskom za potrebe vježbe.
 
Deborah Kinghorn, Master Teacher of Lessac Training predaje različite kolegije vezane za glumu, glas i pokret. Mentor za govor, dijalekte i tekst na više od stotinu produkcija u mnogim kazalištima i sveučilištima, uključujući Alley Theatre iz Houstona, the Dallas Theatre Center, the Houston Shakespeare Festival i Fordham University u New Yorku. Dobitnica je nagrade Teaching Excellence Awards Sveučilišta New Hampshire 2011. godine i Sveučilišta u Houstonu 1995. godine, kao i Lessac Institute Leadership Award 2009. godine. Trenutno je pročelnica za glumu Odsjeka za kazalište i ples  Sveučilišta New Hampshire. Njezina nova knjiga, “Essential Lessac: Honoring the Familiar in Body, Mind, Spirit”, čija je koautorica s pokojnim Arthurom Lessacom, objavljena je u siječnju 2014.
 
Cijena radionica:

1 dan:            400,00 kuna
2 dana:          700,00 kuna
3 dana:          900,00 kuna

Svi polaznici dobit će besplatni primjerak knjige Essential Lessac.