Nijanse seksualnosti
Utorak, 06.05.2014.

utorak, 6. svibnja 2014.
Sveučilište u Rijeci poziva zainteresirane na sudjelovanje u još jednoj radionici programa Femininum, koja će pod vodstvom dr. sc. Jasminke Juretić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci biti održana danas, 6. svibnja 2014. s početkom u 17 sati u sobi 801 na Odsjeku za kulturalne studije na 8. katu Filozofskog fakulteta na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Na radionici naziva Nijanse seksualnosti razgovarat će se o nijansama seksualnosti opisanima u knjizi E.L. James 50 nijansi sive.
 
S Jasminkom Juretić, čiji je profesionalni interes vezan za područje ljudske seksualnosti, razgovarat ćemo o BDSM odnosima i pitanju moći. Propitivat ćemo prihvatljivost muškaraca kao konzumenata pornografskog sadržaja naspram žena kao aktivnim korisnicama istog. Pruža li taj sadržaj mogući subverzivni i/ili emancipacijski užitak? Ili je pak nemoguće prevladati diskriminirajuće patrijarhalne prakse? 
 
Podsjećamo, radionice programa Femininum dio su projekta za razvoj studentskog standarda u domeni obrazovanja i poduzetništva Sveučilišta u Rijeci i otvorene su za sve zainteresirane.

Više informacija na: