Natječaj za Endeavour stipendije za 2015. godinu
Natječaj za Endeavour stipendije za 2015. godinu je otvoren. Endeavour stipendije su međunarodno priznati programi australske Vlade koji se dodjeljuju na temelju znanstvenih i stručnih postignuća stipendista. Program promovira znanje, unaprijeđuje obrazovanje, spaja znastvenike i gradi trajne veze između Australije i svijeta.

Endeavour program predstavlja međunarodno konkurentne stipendije temeljene na znanstvenim postignućima koje omogućava Vlada Australije u cilju poticanja državljana Azijsko-Pacifickog područja, Srednjeg Istoka, Europe i dviju Amerika za studiranje, znanstveno istraživanje i stručno usavršavanje u Australiji, dok se kroz taj program državljani Australije potiču na obrazovanje izvan Australije.
Endeavour program je sastavni dio inicijative za dodjelu australskih priznanja [Australia Award] koja je ustanovljena 2009. godine i prema kojoj su se tri ustanove udružile za dodjelu stipendija, a to su Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine, te australski Centar za međunarodna poljoprivredna istraživanja.

Informacije o podnošenju zahtjeva mogu se pronaći na slijedećoj Internet stranici, gdje se također mogu naći potrebna uputstva, odgovori na česta pitanja kao i poveznica/link na Endeavour elektronički sustav predaje zahtjeva za stipendiju.

Specifična pitanja vezana uz postupak predavanja zahtjeva za stipendiju mogu se poslati u Endeavour upravljački tim na slijedeću adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript dok se upiti u vezi promicanja programa mogu poslati na slijedeću adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Zahtjev za Endeavour stipendiju za 2015. godinu moguće je predati do 23:59 sati (australsko istočno standardno vrijeme) dana 30. lipnja 2014. godine.