''Za znanstvene i umjetničke radove prvi put nagrade'', Novi list, 15. 5. 2014.

REKTOR PRIMIO NAJBOLJE

Za znanstvene i umjetničke radove prvi put nagrade

 
Nagrade za izvrsnost dobili su još Mia Vučemilović, Milena Blažević, Željka Anđal, Siniša Smiljanić, Mateo Čakarun, Matko Oguić, Sanja Milovanović, Marija Čargonja, Edvin Močibob, Tin Zrinski, Luka Simić, Margita Bajčić i Antonela Grgić
 
 
* Foto: V. KARUZARIJEKA » Rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Pero Lučin i prorektorica za studije i studente prof. dr. Snježana Prijić Samaržija jučer su organizirali prijam za nagrađene studente. Riječ je o studentima koji su dobili rektorove nagrade za izvrsnost kojima se tradicionalno nagrađuju najbolji od najboljih na svim fakultetima ili odjelima. Uz rektorove nagrade posljednjih se godina dodjeljuju i nagrade za studentski aktivizam te volonterski rad, a ove su godine uvedene i nagrade kojima se nagrađuju najbolji studentski stručni znanstveni ili umjetnički radovi.
    Studentom generacije ove je godine proglašen Nikola Baćac s Tehničkog fakulteta, dok su rektorove nagrade dobili i Mia Vučemilović s Akademije primijenjenih umjetnosti, Milena Blažević s Ekonomskog fakulteta, Željka Anđal s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Siniša Smiljanić s Filozofskog fakulteta, Mateo Čakarun s Građevinskog fakulteta, Matko Oguić s Medicinskog fakulteta, Sanja Milovanović s Odjela za biotehnologiju, Marija Čargonja s Odjela za fiziku, Edvin Močibob s Odjela za informatiku, Tin Zrinski s Odjela za matematiku, Luka Simić s Pomorskog fakulteta, Margita Bajčić s Pravnog fakulteta i Antonela Grgić s Učiteljskog fakulteta.
    Rektorovu nagradu za studenta volontera dobio je Kruno Topolski s Medicinskog fakulteta, a rektorovu nagradu za studentski aktivizam Katarina Banov s Filozofskog fakulteta, dok su Jean Petrić s Tehničkog fakulteta, Ana Sabolić s Akademije primijenjenih umjetnosti i Nikolina Zrakić s Medicinskog fakulteta dobili rektorovu nagradu za studentski znanstveni ili umjetnički rad. Nagrade najboljim studentima bit će uručene na sutrašnjoj svečanoj akademiji u povodu Dana Sveučilišta. (I. Š. K.)