Snimljen spot Rijeka pomaže!
Srijeda, 21.05.2014.

srijeda, 21. svibnja 2014.
 
Nakon sastanka operativnog odbora Sveučilišta u Rijeci inicijative za pomoć stradalima u poplavama, održanoga u ponedjeljak,  u neformalnom se razgovoru rodila ideja o snimanju videoporuke kojom bi se još više potaknuo hvalevrijedan odziv naših građana i akademske zajednice u prikupljanju humanitarne pomoći. U svega sat vremena, poznati riječki glazbenici, umjetnici, političari i sportaši, odazvali su se i uspjeli snimiti svoje poruke podrške, uobličene u videospot Rijeka Pomaže!
 
Nakon održanog sastanka operativnog odbora Sveučilišta u Rijeci inicijative za pomoć stradalima u poplavama, u neformalnom se razgovoru rodila ideja o snimanju videoporuke kojom bi se još više potaknuo hvalevrijedan odziv naših građana i akademske zajednice u humanitarnom djelovanju. U svega sat vremena, poznati riječki glazbenici, umjetnici, političari i sportaši, odazvali su se i uspjeli snimiti svoje poruke podrške.
 
Snimanje je bilo organizirano na lokacijama Kampusa i na Stadionu Kantrida, a za organizaciju su se pobrinuo Studentski zbor te djelatnici i polaznici studija Gluma, mediji, kultura Sveučilišta u Rijeci.
 
Nadamo se da će i mediji prepoznati ovu akciju i emitiranjem spota dodatno motivirati naše sugrađane da i dalje pomažu onima koji su u ovom trenutku suočeni s neviđenom katastrofom.
 
U vezi s videoporukom za sve daljnje potrebe, molimo kontaktirati:
 
Sven Pal, predsjednik SZ  (091 222  5122)
 
Milica Czerny Urban, Gluma, mediji, kultura (091 271 0808)