antiSTIGMA: Stani uz mene!
Utorak, 03.06.2014.

utorak, 3. lipnja 2014.

Povodom 6. lipnja, Dana prava osoba s duševnim smetnjama u Republici Hrvatskoj, studenti Sveučilišta u Rijeci organizirat će, po prvi puta u takvom obliku, kampanju antiSTIGMA tjedan pod nazivom Stani uz mene, a koja je usmjerena na borbu protiv stigme duševnih bolesti. Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH, od 6. do 14. lipnja, brojnim će se aktivnostima građane informirati o mentalnim bolestima i ukazati na problem stigme u društvute pokušati dati doprinos smanjenju ovoga fenomena.

Društvena stigma koja prati osobe oboljele od duševnih bolesti djeluje vrlo negativno na ishode, kako dijagnostike, tako i liječenja duševnih bolesti. Njeni efekti poput "etiketiranja", izolacije bolesnika, loše samopercepcije... dovode do pogubne diskriminacije i nemogućnosti ostvarenja temeljnih ljudskih prava. Zato se ovim, javno-zdravstvenim projektom, koji će biti održanpod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, od 6. do 14. lipnja 2014., brojnim aktivnostima želi ukazati na problem stigme u društvu, informirati i educirati građane o mentalnim bolestima te na taj način dati doprinos smanjenju ovog fenomena.

Ovim putem pozivamo širu javnost, sve zainteresirane građane, da nam se pridruže u ovoj kampanji te svojom podrškom daju svoj obol destigmatizaciji osoba koje boluju od duševnih bolesti, kao i poboljšanju njihova standarda liječenja i kvalitete života.


Sve dodatne informacije o kampanji i aktivnostima, možete pratiti na adresi:
www.facebook.com/stani.uz.mene, a za sve ostale upite, prijedloge ili informacije slobodni se obratiti se na Igoru Salopeku, koordinatoru kampanje na e-adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .