''Studentsko ludilo zarazilo Rijeku'', Novi list, 2. 6. 2014.

STUDENT DAY FESTIVAL
ZAVRŠILO PETO IZDANJE NAJVEĆE STUDENTSKE ZABAVE


Studentsko ludilo zarazilo Rijeku

 
Dani su bili rezervirani za sportske aktivnosti, predstavljanje studentskih udruga, a noći za lud provod uz odličnu glazbu na doku kod Export Drva
 
 
Odličan provod pred ispiteRIJEKA » Iako su ispitni rokovi tek pred njima, mnogobrojni studenti iz Rijeke i okolice, ali i Hrvatske i regije proteklog su vikenda uživali u petom izdanju dvodnevne manifestacije Student Day Festival. Osmišljen kao spoj zabave, sporta, glazbe i kulture, Student Day Festival bio je pun pogodak za »ispuhivanje« prije no studenti dobrano »zagriju« stolice i krenu na ispitne rokove.
    Dani su bili rezervirani za sportske aktivnosti, poput revijalne utakmice u kojoj su u petak na Korzu snage odmjerili djelatnici Grada Rijeke i predstavnici riječkog sveučilišta, a ekipa iz Chikaz Fit Festa u subotu pokazala kako su mladi itekako osviješteni kada je riječ o zdravom životu i rekreaciji. Studenti i oni koji će to tek postati, na štandovima postavljenim na Korzu mogli su se upoznati s radom brojnih riječkih studenstkih udruga, a u sklopu manifestacije održan je i Međunarodni studenstki festival filma.
    A noći su pripadale bogatom koncertnom i party programu na doku kod Export Drva. Nakon odličnog starta u petak, glavna je pozornica u subotu bila rezervirana za osam novih izvođača – Gane Rimatore, Genova, My Buddy Moose, Vatra, Kawasaki 3p, Neno Belan i Fiumens, Edo Maajka i Darkwood dub, dok su na WareHouse flooru bili najavljeni Mr Marley b2b Toni Manero, Bronski b2b Mo Black, Antulov, Boo Dale b2b Wan, Silicone Soul, Tino Dobric, Ogi, Virgin Helena i Pero Fullhouse. Oni najizdržljiviji plesali su do ranih jutarnjih sati, a u vrhunskom provodu uživali su glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija, glazbenik Damir Urban, dizajner Juraj Zigman, glazbenica Martina Vrbos i mnogi drugi.
    – Već godinama sam vjeran sudionik Student Day Festivala i mogu reći da je ovaj festival svakako jedan od mojih najboljih provoda u Rijeci. Protekla dva dana uživao sam u odličnoj glazbi i dobrom društvu, izjavio je dizajner Juraj Zigman.
    Veliki projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i udruge RiKUP još jednom se pokazao kao pun pogodak.

D. BAUK
Snimio Vedran KARUZA