Nominiran projekt Patres
Srijeda, 11.06.2014.

srijeda, 11. lipnja 2014.
Projekt Patres, koji je bio provođen na Sveučilištu u Rijeci u razdoblju od 2011. do 2013. godine, a bavio se legislativnim aspektima uvođenja obnovljivih izvora energije u javne i privatne zgrade, odabran je kako jedan od 30 projekata nominiranih za nagradu Održiva energija Europe i ManagEnergy za 2014. godinu. Projekt je nominiran je u kategoriji Znanje, a nominirani projekti su odabrani između 342 prijave.
Šest pobjednika, po jedan za svaku od pet SEE (Sustainable Energy Europe) kategorija i jedan za ManagEnergy nagradu, bit će objavljeni na svečanoj ceremoniji dodjele kojoj će prisustvovati i europski povjerenik za energiju Günther H. Oettinger. Svečanost proglašenja pobjednika bit će održana u zgradi Karla Velikog (Charlemagne) u Bruxellesu, u utorak, 24. lipnja u 18 sati.
Na projektu su, osim stručnjaka Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, sudjelovali i stručnjaci s Fakulteta za elektrotehniku i računalstvo Sveučilišta u Zagrebu, Regionalne energetske agencije Kvarner, UNDP-a Hrvatske, predstavnici Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske te brojnih lokalnih samouprava.