Novi ciklus - prijave u tijeku
Četvrtak, 09.10.2014.

četvrtak, 9. listopada 2014.
Projekt Grada Rijeke ''Startup inkubator'' krenuo je s novim ciklusom prijava, koje su u tijeku, a traju do 15. listopada 2014. ''Startup inkubator'' je projekt Grada Rijeke namijenjen studentima Sveučilišta i Veleučilišta te mladim osobama ili timovima do 29 godina starosti. Riječ je o trećem riječkom inkubatoru, ali prvom koji potiče razvoj poduzetništva kod mladih kao najosjetljivije dobne skupine koja sve teže pronalazi posao i stječe svoja prva radna iskustva.
Korisnici Startup-a su mladi ljudi, studenti i njihovi timovi koji  posjeduju znanja i ideje s područja produkt dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija. ''Startup inkubator'' im osigurava korištenje prostora i infrastrukture, stručnu pomoć pri realizaciji vlastite ideje od strane mentora te pomoć u komercijalizaciji i pristupu mogućim izvorima financiranja. Usluga je za korisnike u razdoblju predinkubacije (6 mjeseci) u potpunosti besplatna. Mladi koji imaju poslovnu ideju i žele raditi na njenoj realizaciji imaju priliku napraviti to u ''Startupu''.
U veljači 2013. godine Grad Rijeka otvorio je vrata  ''Startup inkubatora'' za mlade ljude sa ciljem da im pruži poduzetničku infrastrukturu za razvoj njihovih poslovnih ideja. Polaznicima je osigurana besplatna mentorska i savjetodavna pomoć. U inkubatoru se kroz razdoblje od 6 mjeseci bez naknade pruža potpora fizičkim osobama u osmišljavanju i postavljanju poslovnih modela kojima se nude inovativni načini rješavanja problema, boljih ili povoljnijih od konkurencije. Stručna pomoć pri realizaciji vlastite ideje je osigurana od strane mentora te osobnim kontaktima sa stručnjacima iz gospodarskih subjekata ili sveučilišne zajednice. Grad Rijeka je za potrebe Startupa prenamijenio poslovne prostore u Ružićevoj ulici na brojevima 14/I  i 14/II. Prostor je prilagođen mladoj populaciji radi stvaranja uvjeta za razvoj novih poduzetničkih ideja.
Cilj ''Startup inkubatora'' je stvaranje poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja te podizanje radnih kompetencija za zapošljivost mladih kao i utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih.
U Startup inkubatoru Rijeka do sada su boravile dvije generacije timova te se objavljen javni poziv za ulazak u ''Startup inkubator'' treće generacije koji je otvoren od 1. do 15. listopada 2014.

Saznati više, kao i podnijeti prijavu možete na mrežnim stranicama: 

http://startup.rijeka.hr/  i   
http://www.facebook.com/startuprijeka.